Velkommen!

Håber min blog også vil være givtig og inspirerende for dig.

Se hvordan du laver friskt smør,bager lækkert brød uden at ælte dejen og meget mere.

Kom gerne med kommentarer til mine indlæg, så bloggen kan blive mere dynamisk.


God fornøjelse, velbekomme og

de bedste hilsner fra Henrik!

torsdag den 19. april 2012

Ravioli med laks og porre (II)


Min nye ravioliform er nu hjemkommet, og den fungerer rigtig godt. Pastadejen presses ned i hullerne med plastskabelonen, så der er et godt volumen at fylde, og kanterne presses godt sammen så de ikke er utætte. De zig-zag-formede skillelinier mellem de enkelte dejpuder er ikke skarp men omkring 1 mm brede, så de to dejplader virkelig presses sammen, når rullen køres hen over andet lag pasta.


Jeg har puslet lidt to-farvede ravioli frem efter følgende fremgangsmåde:

Blend ca 250g rå laks til en creme, og fyld farsen i en plasticpose, klip et hjørne af posen på ca ½cm, så den kan bruges som sprøjtepose.

Blend det grønne af en porre til fin hakkelse og rør den sammen med 4 gode spiseskefulde creme fraiche og to tsk sukker, lidt salt og peber. Overfør til sprøjtepose.

Pastadejen (se fremstilling længere nede i bloggen) rulles ud, lægges over ravioliformen og trykkes på plads med plasticskabelonen. Fugt nu over alle kanter med koldt vand, og sprøjt en klat laks i hver fordybning; fyld resten op med porreblandingen og læg en plade dej på. Rul grundigt med rullen, til zig-zag linierne kommer frem mellem alle puderne og træk den overskydende dej af i et nedadgående træk. Vend formen om og lad puderne falde ud på bordet.

Damp raviolien på varomaindstillingen i ca 25 min med ½ liter vand i kanden til Thermomixen, eller kog dem i let saltet vand med et skvæt olivenolie i et par minutter.

Serveres f.ex. med jordskokpure eller salviesmør....eller for puritaneren, med et dryp god olivenolie.
Velbekomme.

2 kommentarer:

  1. Svar
    1. Haj Tina,
      Købt hos Amazon.co.uk, der netop nu har en der er identisk bortset fra rullen:

      http://www.amazon.co.uk/Swift-Ravioli-Maker-Cast-Roller/dp/B009O9VL9W/ref=sr_1_5?ie=UTF8&qid=1357465036&sr=8-5

      Jeg mener denne er særlig genial, fordi den er åben i bunden, så dejen ikke klæber så meget til formen, og fordi den har pressen til at lave fordybningerne med, der har en god størrelse....og så er den billig!

      Jeg har jaget noget tilsvarende i butikkerne i København der er noget værd i gastronomisammenhæng, uden at finde noget.
      Lavede efter nytår ravioli med fyld af kongekrabbe og smør....mums!

      God fornøjelse og godt nytår!
      Mvh Henrik

      Slet