Ramsløgene står flot nu, og kan plukkes mange steder. I københavnsområdet kan de blandt andet findes i Smør- og Fedtmosen (med indgang fra Værebrovej) og i Øregårdsparkens nordligste kant.
Som det er de fleste bekendt, indeholder ramsløgene mange gode C-vitaminer og de smager godt af en blanding af (pur)løg og hvidløg. De giver et godt grønt hvidløgspift til gøntsagsjuicen i juicepresseren. Når du har plukket flere ramsløg end du kan bruge, kan de fint opbevares med lidt vand i en plastpose i køleskabet i en til to uger. Skyl dem grundigt før brug!
Middagen i går til 2: Spaghetti med ramsløg, ristede hasselnødder og tigerrejer stegt med chilli.
Kør en lille håndfuld ramsløgsblade i blenderen med olivenolie og 20 hasselnøddekerner, der lige er ristet let for at fremhæve smagen. Tilsæt evt. lidt mere olie til en passende konsistens og smag til med fint salt.
Kog spaghetti, ca 230g, hæld vandet fra i et dørslag når den er al dente, kom den tilbage i gryden og rør 4 spiseskefulde af ramsløg/nøddeblandingen i.
Medens spaghettien koger ristes 16 tigerrejer kort tid i lidt olivenolie med chilli efter smag.
Server portionerne med rejerne på toppen og pynt med lidt mere "pesto".
Farverne spiller fint i heftigt grønt og rødt, hvilket ikke fremgår af billedet taget i kunstlys...
Velbekomme!
Ingen kommentarer:
Send en kommentar