Velkommen!

Håber min blog også vil være givtig og inspirerende for dig.

Se hvordan du laver friskt smør,bager lækkert brød uden at ælte dejen og meget mere.

Kom gerne med kommentarer til mine indlæg, så bloggen kan blive mere dynamisk.


God fornøjelse, velbekomme og

de bedste hilsner fra Henrik!

onsdag den 21. december 2011

Prøv at lave friskt nykærnet smør!

  • Som udgangsmateriale skal du bruge cremefraiche 38% samt lidt salt.
  • Opskrifter baseret på usyrnet fløde giver smørfedt uden den gode smørsmag, og de opskrifter er der mange af på nettet…..du kan bruge piskefløde, der er usyrnet, men jeg anbefaler den syrnede version: Cremefraiche 38%.
          Og det virker altså ikke med 18%......

    En ½ liter giver ca. 250 g smør.
    Så friskt har du nok aldrig fået smør før....lækkert!
    Kom f.ex. ½ liter cremefraiche 38% i mixerskålen, sæt butterfly-vingen på blenderbladene (billede1),
    og start maskinen, speed 2½-3.

    Efter ca 6½ minut ser og hører du på maskinen, at kærnemælken skiller fra smørfedtet (billede2). Hæld kærnemælken fra, og gem den til bagebrug eller andet fornuftigt.
    Kør igen med maskinen for at tæske lidt mere kærnemælk ud, hæld det fra og tilsæt ca 3 g fint salt til sidst, som blot skal fordeles i smørret, eller unlad salt hvis du vil have usaltet smør.
    Vil du lave kryddersmør så vend dine yndlingskrydderier/urter i smørret (her 35g hakket bredbladet persille, billede4), men det er næsten synd første gang du laver friskkærnet smør ikke at smage den rene vare.
    Overfør smørret til en skål med en dejskraber, og sæt det på køl....
    (1)
    start
    (2)
    Efter 6½ minut, speed 2½
    (3)
    35g hakket persille og 3 g salt tilsat
    (4)
    280g i alt


    I øvrigt kan smørret også laves med en håndpisker i en skål med samme fremragende resultat.

    De normale recepter til TM31 foreskriver 38% fløde, men det skal altså være syrnet fløde for at følge dansk tradition.

    Næste indlæg: Super brød, næsten uden æltning, som smørret kan nydes på....stay tuned.

    Ingen kommentarer:

    Send en kommentar